Сряда, 01 Фев 2023
            
Горна Оряховица Други

Предстои ремонт на пътя Драганово - Стрелец

  02.11.2022 15:01
Предстои ремонт на пътя Драганово - Стрелец

Община Горна Оряховица и Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписаха споразумение за финансиране на ремонт на пътя между Драганово и Стрелец.

Обектът е сред избраните за финансиране от бюджета на МРРБ общински проекти. Одобрени са 234 обекти на обща стойност малко над 406 млн. лв. 105 от обектите, на стойност 126,5 млн. лв., са за ВиК инфраструктура. 94 на стойност почти 234 млн. лв. са за ремонт на общински пътища, а 35 обекта на стойност 46 млн. лв. са за улична мрежа. Избран е по един обект в община, само за община Карлово са допуснати два проекта. Подбирани са обекти, за които общините имат проектиране и разрешение за строеж. Министерството ще финансира 50% от стойността на проектите.

За Община Горна Оряховица е избран проекта за ремонт на път VTR2053 Драганово – Стрелец от км 0+000 до км 7+875. Цялата стойност на проекта е 3,2 милиона лева, но Общината ще получи от МРРБ 1 616 345 лв. За тези пари е подписано споразумението и те ще бъдат преведени на два транша. Първите 50% ще постъпят по сметките на Общината до дни след подписването, а втората част от парите ще бъдат изплатени след приключване на ремонта, като това трябва да стане до края на 2022 г.

Община Горна Оряховица има рамково споразумение с „Пътни строежи – Велико Търново” за пътните ремонти, така че няма да губи време в избор на изпълнител и работата по пътя може да започне още следващата седмица.

Пътят Драганово – Стрелец е ключов за развитието на северната периферна част на община Горна Оряховица. Той води до Стрелец и Паисий, които са най-отдалечени от общинския център, но са все по-предпочитани от хора, които искат спокойствие и чист въздух. Ремонтирането на пътния участък ще улесни преминаването на специализираните автомобили на Спешна медицинска помощ, пожарната и полицията. Ще осигури подобрен достъп на водачите на МПС, работещи и ученици до общинския център и до други населени места. Този път осигурява и придвижването на децата от Стрелец, които посещават училището в Драганово.


Ключови думи
Драганово - Стрелец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати