Вторник, 31 Яну 2023
            
Общество Свищов

Деня на будителите празнуваха в Свищов

  01.11.2022 15:18
Деня на будителите празнуваха в Свищов

В Свищов днес тържествено бе отбелязан Денят на народните будители – 1 ноември. Празничното честване бе пред Паметника на дарителите, където се проведе общоградско поклонение, в памет на българските просветители, книжовници и революционери, културни дейци и личности със съществен принос за възхода и запазването на народа и съхраняване на българщината.

По традиция, приветствени слова по повод празника произнесе ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова, която подчерта значението на плеядата бележити свищовски будители, много от тях допринесли за развитието на културата и образованието в страната ни през годините и оставили ярка диря в многовековната историята на България.  

С песни и стихове, ученици от свищовските училища „Димитър Благоев“ и „Николай Катранов“ допринесоха за празничното настроение на всички присъстващи, сред които бяха кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, представители на общинското ръководство, на СА „Д. А. Ценов“, образователни, културни и др. институции.


Ключови думи
Паметник на дарителите
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати