Четвъртък, 26 Яну 2023
            
Общество Свищов

Д-р Станислава Стоянова беседва с възрастни хора за ролята на будителите за развитието на България

  27.10.2022 16:00
Д-р Станислава Стоянова беседва с възрастни хора за ролята на будителите за развитието на България

По покана на председателя на ККП „Щастливеца“ Мария Радулова, зам.-кметът на община Свищов д-р Станислава Стоянова изнесе беседа пред членовете на пенсионерския клуб на тема „Ролята на будителите за развитието на България“. По увлекателен начин д-р Стоянова направи ретроспекция на отбелязването на празника през годините, като подчерта ролята на група български интелектуалци. Начело с министъра на народното просвещение в правителството на Александър Стамболийски – Стоян Омарчевски, точно преди 100 години предлагат на едно от заседанията на Министерския съвет на 1 ноември да бъде чествано делото на българските народни будители.

По време на беседата бяха споменати имената на бележитите свищовски будители, оставили светла диря в културното и историческо наследство на града и страната и бе повдигнат въпросът за кризата на ценности, пред която съвременното общество все по-осезаемо се изправя.

Д-р Стоянова благодари на възрастните хора за техния буден дух и ги нарече съвременни будители, които съхраняват и предават традициите на поколенията след тях. Тя ги поздрави от името на кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и ги приветства за активния културен живот, който се стремят да поддържат в клубовете. Като знак на взаимно уважение, председателят на ККП „Щастливеца“ Мария Радулова поднесе на Станислава Стоянова букет цветя и обеща отново да я покани да бъде техен гост по вълнуващи и актуални теми. 


Ключови думи
д-р Станислава Стоянова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати