Сряда, 25 Яну 2023
            
Култура Свищов

Нидал Алгафари представи романа си „Рано или късно“ в Свищов

  26.10.2022 11:57
Нидал Алгафари представи романа си „Рано или късно“ в Свищов

На 25 октомври в Свищов българският режисьор и писател Нидал Алгафари представи новия си роман „Рано или късно“. Културното събитие, което е част от програмата на Община Свищов, посветена на 1 ноември – Деня на народните будители, се състоя в Камерната зала на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и бе открито от секретаря на читалището Геновева Танчовска. Тя приветства автора и го представи на публиката, след което му даде възможност да разкаже повече за себе си и двата тома на новия си роман.

По своя увлекателен начин Нидал Алгафари сподели реална случка, която го е вдъхновила да напише любовна история за двама души от третата възраст, които са от два различни свята без допирни точки, но които за първи път в живота си се влюбват безпаметно и успяват да преодолеят редица предизвикателства в името на тази безценна за тях любов. Романът, който вплита в себе си преходите от три исторически периода в развитето на България, по думите на автора, успява да хвърли светлина върху коренно различния живот на хората от т. нар. хайлайф и обикновения човек, които преминават по свой начин през различните нюанси на времето, отчитайки предразсъдъците, големите надежди и разочарования, които ги съпътстват.

Все пак, въпреки превратностите на времето, авторът избира щастлив край за новия си роман, като дава шанс на истинската, осъзната и пълноценна любов между двама души, открили се в златната възраст на своя живот.


Ключови думи
Нидал Алгафари Рано или късно
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати