Вторник, 24 Яну 2023
            
Други Свищов

В СУ „Димитър Благоев“ сформираха клуб „Гейминг концепции“

  25.10.2022 11:40
В СУ „Димитър Благоев“ сформираха клуб „Гейминг концепции“

В СУ „Димитър Благоев“ в Свищов за първа година е сформиран клуб „Гейминг концепции“. В него участват 25 ученици, които ще се включат в националния турнир  School Esports League, състезавайки се с 4 отбора – 2 на League of Legends и 2 на CS:GO. Ръководител на клуба е Красимира Кирчева, учител по английски език, информатика и информационни технологии.

„Гейминг концепции“ е дейност по интереси с разработена и адаптирана учебна програма, подходяща за ученици 5-12 клас.  Програмата е със STEM насоченост и е поредната стъпка на училище към развитието на дигиталните умения и ориентирането на учениците към професиите на бъдещето, този път през призмата на видеоигрите и електронните спортове.

Чрез заложените теми в клуба учениците ще се научат как да се държат в онлайн гейминг среда, ще бъдат насърчени към здравословния начин на живот чрез физическа активност и здравословно хранене, научени на толерантност и работа в екип. Чрез практически насочените часове в игра ще се научат как да извлекат знания и умения, които да им помогнат за бъдеща реализация в гейминг индустрията, която е пресечната точка на технологиите и креативността.

Натрупаният опит в сферата на дигиталните умения, програмирането, графичния дизайн и креативното мислене е не само нужен, но и изключително важен за успешната реализация в дигиталния 21 век. Така едно от най-разпространените хобита сред младежите - видеоигрите, впрегнато в учебна програма с акцент социално-емоционалното учене, ще им помогне да се подготвят за пазара на професиите на бъдещето, докато се забавляват, казват от училището.


Ключови думи
Гейминг концепции
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати