Вторник, 10 Яну 2023
            
Велико Търново Темида

Шофьор на румънски автобус, причинил катастрофа с четирима загинали край Куцина, отива на съд

  11.10.2022 14:43
Шофьор на румънски автобус, причинил катастрофа с четирима загинали край Куцина, отива на съд

За два месеца Окръжна прокуратура – Велико Търново приключи разследването по досъдебното производство и внесе в съда обвинителен акт срещу шофьора на автобус, нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал тежко пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост е причинил смърт на четирима и телесни повреди на петима пътници.

Обвинението срещу турския гражданин Дж. Дж. е за това, че на 06.08.2022 г. около 01,30 часа, на първокласен път I-5 (Русе – Маказа), в района на землището на село Куцина, община Полски Тръмбеш, при управляване на автобус „Мерцедес“, с румънска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата, като не контролирал непрекъснато пътното превозно средство и като се движил със скорост над 130 км/ч, (при ограничение до 80 км/ч). В резултат на това допуснал пътнотранспротно произшествие (последователно се ударил в спрян автомобил и в крайпътно дърво), при което по  непредпазливост причинил смърт и телесни повреди на повече от едно лица, пътували в автобуса - смърт на четири лица и средна телесна повреда на пет лица.

По искане на прокуратурата, уважено от съда, обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

За краткия срок на разследването, под ръководството на наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура –В. Търново, са извършени множество процесуално-следствени действия от следователите при Национална следствена служба, с участието на следователи от Окръжна следствена служба във В. Търново и служители на Областна дирекция на МВР- В. Търново. Проведени са  разпити, събрани са  документи, назначени са и изготвени експертизи във връзка със събраните доказателства, с цел изясняване на всички възможни причини и механизма на причиняване на пътното произшествие.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда./ сн. архив Times.bg


Ключови думи
Куцина румънски автобус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати