Четвъртък, 08 Дек 2022
            
Горна Оряховица Общество

Община Горна Оряховица пусна поръчка за близо 2300 климатика, които ще заместят старите печки

  28.09.2022 15:05
Община Горна Оряховица пусна поръчка за близо 2300 климатика, които ще заместят старите печки

Тръгна процедурата за избор на доставчик на климатици по проекта за подобряване на атмосферния въздух чрез подмяна на старите печки с нови уреди за отопление в Горна Оряховица. Обявата излезе първо в Европейски вестник, а вече e и на сайта на Агенцията по обществени поръчки. Европейското обявяване се налага заради голямата сума – почти 5 милиона лева и означава по-дълга процедура. Оферти се приемат до 26 октомври, отварянето им е на другия ден, а комисията ще има два месеца за разглеждане.

Избраният изпълнител ще има задача не само да достави климатиците, но и да ги монтира и да осигури гаранционно поддържане. Цялата поръчка е за 2289 климатика, разбита в пет обособени позиции според мощността. Най масовите са и най-много - 736 климатика 9000 BTU и 1385 – 1200 BTU. По-мощните са единични бройки.

При нормален ход на процедурата, ако няма обжалвания, може да има избран изпълнител в началото на следващата година и през пролетта да започне монтажът. Крайният срок за реализиране на проекта е 30 ноември 2023 г. За повечето от одобрените кандидати, включили се в проекта за подмяна на старите печки и избрали да ги заменят с климатик, следващият отоплителен сезон би трябвало да започне с новия уред.

В момента се подготвя и поръчката за газови котли и пелетни камини, където количеството е по-малко, но също ще се мине по дългата процедура.


Ключови думи
климатици Горна Оряховица подмяна на старите печки