Понеделник, 26 Дек 2022
            
Велико Търново Култура

Димитър Георгакиев дебютира на великотърновска сцена в комедията „Скакалци“

  26.09.2022 13:09
Димитър Георгакиев дебютира на великотърновска сцена в комедията „Скакалци“

Артистът Димитър Георгакиев е новото попълнение в творческия състав на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Той ще дебютира на великотърновска сцена в комедията „Скакалци“ на Ст. Л. Костов, в която ще се превъплъти в ролята на Иван Беличков.

Димитър Георгакиев е от Варна и е възпитаник на Театралния колеж „Любен Гройс”, където през тази година се дипломира в специалност „Актьор за драматичен театър” в класа на Георги Новаков. Преди това - през 2019 г., завършва специалност „Класическа китара“ в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София.

Димитър споделя, че от 10-годишен свири на китара, а като ученик е участвал в редица музикални конкурси. Освен музиката, от детските години го привлича и театърът, а таланта си е развивал в Театрално-музикална школа „Отражение“ в родния град. От тогава той упорито преследва мечтата си да се занимава с актьорско майсторство. Освен по изкуството, младият артист е запален и по историята.

Премиерата на спектакъла „Скакалци“ с негово участие е в края на октомври в голяма зала на МДТ. В най-новото заглавие в афиша на храма на Мелпомена в старата столица участва целият драматичен състав на театъра. Постановката впечатлява не само със силна актьорска игра, но и с интересен декор и авторска музика. Над комедията с великотърновските артисти работи известният драматург и режисьор Юрий Дачев. Сценографията и костюмите подготвя Ханна Шварц, а с музиката се е заел Петър Атанасчев.


Ключови думи
Димитър Георгакиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати