Вторник, 27 Дек 2022
            
Велико Търново Общество

Регионалната библиотека във Велико Търново обяви конкурс за криминален разказ

  26.09.2022 09:43
Регионалната библиотека във Велико Търново обяви конкурс за криминален разказ

За втора поредна година Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново обявява конкурс за написване на криминален разказ под надслов „(Не)разкритият случай“. Конкурсът е национален и без ограничения за възраст и професия на участниците.

Всеки от пожелалите да се включи може да представи само по един свой разказ, независимо дали той вече е бил публикуван или е напълно нов. Обемът на текста следва да бъде най-малко 5 и най-много 20 печатни страници, формат А4, без изисквания за големина на шрифта.

Официалното начало на инициативата е 20.09.2022 г. Крайният срок за изпращането на творбите е 30.11.2022 г.
Освен художествен сюжет, даденото произведение задължително трябва да съдържа трите имена на автора, възраст, населено място, телефон и е-mail за обратна връзка.

Творбите се приемат на адрес:

5000 Велико Търново
РБ „Петко Р. Славейков”
ул. „Иванка Ботева” 2
За конкурса “(Не)разкритият случай”
или на е-mail: [email protected][email protected]
Телефони за справки: 062/ 627 901 и 0887 501 171

Най-късно до 09.12.2022 г. журито ще се запознае с всички получени текстове и ще извърши класиране. Отличените автори ще бъдат официално обявени чрез церемония до средата на м. декември 2022 г.
В зависимост от актуалната епидемиологична обстановка в страната, церемонията по награждаването ще се състои в Централна сграда на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” (ул. Иванка Ботева 2). Точният ден на награждаването ще бъде своевременно обявен в сайта на библиотеката (www.libraryvt.com), а след официалното награждаване и имената на авторите, които са спечелили призовите места.

С участието си в конкурса авторите дават съгласието си творбите им да бъдат публикувани на уеб сайта на библиотеката.


Ключови думи
криминален разказ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати