Събота, 31 Дек 2022
            
Велико Търново Други

52 директори на училища и детски градини в областта обсъдиха общи проблеми седмица след началото на новата учебна година

  25.09.2022 20:52
52 директори на училища и детски градини в областта обсъдиха общи проблеми седмица след началото на новата учебна година

Седмица след откриването на новата учебна година, по инициатива на областния председател на Съюза на работодателите с системата на народната просвета в България (СРСНПБ)  Ангел Гушев и общинските председатели Кина Котларска, Криси Аврамова, Цветанка Кирова и Шенай Нуриев се проведе обучение и работна среща на директорите на училища и детски градини от област Велико Търново. В срещата взеха участие 52 директори.

С приветствие към участниците се обърна инж. Розалия Личева, началник на РУО Велико Търново, която изрази задоволство от инициативата, която  е събрала директорите малко след началото на учебната година присъствено след дълъг период на онлайн обучения и срещи.

В работната среща взе участие и председателят на Управителния съвет на СРСНПБ Деян Стаматов, който се включи в събитието онлайн като поздрави участниците и обърна внимание на важни акценти в системата на образоването към момента - затрудненията при подаване на Списък – Образец 1 в НЕИСПУО, заверката на седмичните разписания от РЗИ, присъственото обучение в условията на COVID,  затрудненията на училищата поради високите цени на енергийните ресурси.

Обучение на директорите на тема „Лидерството. Развиване на екипната култура. Управление и контрол на стреса“ бе проведено от Ирена Соколова, социален психолог и психотерапевт, преподавател към Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти в Банкя.


Ключови думи
директори работна среща
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати