Петък, 23 Дек 2022
            
Горна Оряховица Общество

С концерт в Горна Оряховица отбелязаха Международния ден на възрастните хора

  23.09.2022 13:48
С концерт в Горна Оряховица отбелязаха Международния ден на възрастните хора

17 групи и индивидуални изпълнители взеха участие в празничния концерт на самодейните състави при клубовете на пенсионера в Община Горна Оряховица. Песенният празник премина под знака на Международния ден на възрастните хора и Деня на музиката и поезията, които отбелязваме на 1 октомври. На сцената в Зала 1 на Общината се представиха  певчески формации с изпълнения в различни жанрове – стари градски песни, обработен и изворен фолклор и популярни песни.
Празника уважи заместник-кметът Николай Георгиев, който поздрави хората от третата възраст. Бъдете здрави, все така усмихнати и позитивни, радвайте се на обичта и вниманието на любимите хора, пожела на участниците в празника Николай Георгиев.
Възрастните хора бяха поздравени и от председателя на общинската структура на Нов съюз на пенсионерите Николина Костова. Тя удостои с грамоти почетни членове на Съюза. За дългогодишната си активна дейност бяха отличени Дафинка Божанкова от КП „Филип Тотю“, Атанас Гурсов от КП „Железничар“, Дочка Катрева от КП „Надежда“ – Долна Оряховица, Иванка Кавалова от Драганово, Радка Адамова от Крушето, Христо Кабакчиев от КП „Калето“ – Горски горен Тръмбеш и Петър Георгиев, бивш домакин на КП „Янтра – 96“ в Писарево.  


Ключови думи
Международен ден на възрастните хора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати