Вторник, 20 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022

В програмата на ГЕРБ „България след кризите – план за възстановяване“: Незабавен старт на изграждането на магистралата Русе – Велико Търново

  20.09.2022 14:44
В програмата на ГЕРБ „България след кризите – план за възстановяване“: Незабавен старт на изграждането на магистралата Русе – Велико Търново

В последните си дни като премиер, Кирил Петков и „промяната“ се похвалиха, че спират магистрала „Русе – Велико Търново“. Въпреки огромната натовареност на сегашния главен път между двата града в Северна България, по който през повече от 15 населени места всеки ден преминават хиляди тежкотоварни камиони. За ГЕРБ-СДС строителството на магистралата е основен приоритет. Ако имаше приемственост, а не „чегъртане“, изграждането й трябваше вече да е стартирало.

„Човешкият живот е най-висша ценност. В това съм се клел като лекар. И вярвам в тази клетва безрезервно. По пътищата в България умират три пъти повече хора, отколкото в Германия. А една от най-фаталните отсечки е Русе-Бяла, част от шосето към Велико Търново. От началото на годината по това трасе са станали близо 70 тежки катастрофи, които са причинили неописуеми страдания на поне още толкова семейства. Това трябва да спре. Строителството на магистралата Русе-Велико Търново трябваше вече да е стартирало. Длъжни сме да спрем Кирил Петков и „промяната“, да построим магистралата и да спасим човешки животи“, коментира проф. д-р Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново.

В управленската програма на ГЕРБ „България след кризите – план за възстановяване“ е поет ясен ангажимент за незабавен старт на изграждането на автомагистрала Русе-Велико Търново. Тя се разглежда като едно цяло и с друг много важен инфраструктурен обект за Северна България. Предвидено е скоростно завършване на проекта за изграждането на тунела под Шипка, който ще е най-дългият у нас (над 3 км).

Видео

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Русе - Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати