Неделя, 18 Дек 2022
            
Общество Стражица

Прокуратурата повдига обвинение срещу шофьора, причинил катастрофата с две жертви край Стражица

  18.09.2022 15:11
Прокуратурата повдига обвинение срещу шофьора, причинил катастрофата с две жертви край Стражица

Окръжна прокуратура ще повдигне обвинение срещу водача на автомобила, катастрофирал снощи край Стражица. При инцидента загинаха две момчета на 16 и 17 години. 14-годишен е с тежка черепно-мозъчна травма, но вече е стабилизиран в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. 19-годишният водач на автомобила също е с наранявания в болницата, но е контактен.

След катастрофата е започнато досъдебно производство от РУП – Горна Оряховица под наблюдението на Окръжна прокуратура. Събрани са достатъчно доказателства, за да бъде повдигнато обвинение срещу водача. Още днес Прокуратурата ще поиска от Съда той да бъде задържан за 72 часа, съобщи на извънреден брифинг говорителят на Окръжна прокуратура Илиан Благоев.

Не са правени полеви тестове с дрегер за алкохол и наркотици, но впоследствие са взети кръвни проби и се чакат резултати. Предполага се, че младежът е неправоспособен. Той няма българско свидетелство за правоуправление. Проверява се твърдението, че има немска книжка.

Обвинението срещу водача на автомобила е за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Наказанието е от 3 до 10 години затвор. Ако се наложи делото за мярката на младежа, може да се гледа и в болничното заведение.


Ключови думи
Окръжна прокуратура катастрофа Стражица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати