Сряда, 14 Дек 2022
            
Горна Оряховица Общество

Благотворителна кауза обедини горнооряховски деца и пожарникари

  14.09.2022 13:05
Благотворителна кауза обедини горнооряховски деца и пожарникари

50 детски рисунки са подредени в изложба „С очите си видях бедата“ в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Експозицията бе открита в навечерието на професионалния празник на пожарникарите - Кръстовден.
Изложбата е едно малко богатство, което отразява детското въображение и пресъздава младия творец както от нашия град, така и от региона. Експозицията е своеобразна колекция, показваща 10-годишната история на конкурса. Изложбата е съчетание на общите усилия както на Районната противопожарна служба в Горна Оряховица, така и на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Една обща задруга, обединена от каузата децата да реализират чрез своето въображение идеята за бедствието и чрез познанието, че пожарникарят е именно личността, която защитава всички нас, да отдадем за пореден път честта на тяхната професия, каза при откриването на изложбата уредникът на Галерията д-р Деница Иванова - Александрова.
Официални гости на откриването бяха гл. инспектор Николай Александров от РД ПБЗН - Велико Търново, началникът на РС ПБЗН – Горна Оряховица гл. инспектор Георги Тодоров, заместник-кметът Стефчо Алипиев, пожарникари, деца, родители и приятели на малките художници.
Главен инспектор Николай Александров приветства гостите и прочете заповед за награждаване на служители от РС ПБЗН - Горна Оряховица за постигнати високи резултати в служебната дейност.
Заместник-кметът Стефчо Алипиев поздрави присъстващите от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев и от свое име. С признателност и уважение към Вашия труд Ви благодаря за високия професионализъм, всеотдайността и отговорните решения, които вземате в рискови ситуации при осигуряването на пожарната безопасност на населението. Продължавайте да пазите с достойнство авторитета на Вашата професия, която е отговорна и изискваща себеотдаване, самодисциплина и лоялност, обърна се към присъстващите заместник-кметът.
Двукратната призьорка в конкурса „С очите си видях бедата“ и капитан на отбора „Млад огнеборец“ Преслава Георгиева, а понастоящем и носител на много музикални награди, поздрави гостите със свои изпълнения. Поздрав към пожарникарите по повод техния професионален празник 14 септември отправиха и децата от група „Мечо Пух“ на ДГ „Първи юни“.
И тъй като изложбата бе с благотворителна цел, след официалното откриване част от творбите бяха закупени. Така гостите се присъединиха към каузата на горнооряховските огнеборци със събраните средства да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение.
Изложбата ще остане подредена в Галерията до 16 септември и всеки, който желае, може да я посети и да се включи в благотворителната инициатива в помощ на нуждаещи се деца.


Ключови думи
РС ПБЗН - Горна Оряховица С очите си вдидях бедата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати