Вторник, 13 Дек 2022
            
Велико Търново Светски

Есенен джаз на 23 и 24 септември във Велико Търново

  13.09.2022 15:33
Есенен джаз на 23 и 24 септември във Велико Търново

Есенни джаз вечери ще завладеят Велико Търново на 23 и 24 септември. Двата концерта ще са от 19,00 ч. в Летния театър в парк "Марно поле" с вход свободен.

Музикалното събитие е от културния календар на Старата столица.

На 23 септември за първи път пред великотърновската публика ще се представи TINY FUSION ORCHESTRA. Оркестърът е нова формация, в която участват джаз музиканти от различни градове, свързани с Военния Биг Бенд Стара Загора. Сред тях са доц. Петър Койчев (китара) – преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, Димитър Благоев (китара) – млад и предпочитан инструменталист, импровизатор, участник в множество джаз и фънк проекти, Павел Цонев (клавишни и вокал) - преподавател в НУМСИ „Христина Морфова“ в Стара Загора с клас Джаз и поп пеене, участник във формата „Гласът на България“ тази година и, разбира се, военните музиканти от Велико Търново и Стара Загора.

Оркестърът, заедно с камерна формация „Арс Нова“ от солистите и водачи на оркестъра на Държавна опера Стара Загора, ще изпълни хитови песни и теми от репертоара на STING. Солист ще е известният джаз певец Петър Салчев, а диригент – капитан Цветомир Василев.

Съботният концерт на 24 септември ще е на Биг Бенд - Велико Търново със специалното участие на Михаела Филева и Цветомир Цанков. Под диригентската палка на маестро Владимир Бошнаков, който ръководи оркестъра от 2014 г., ще бъдат изпълнени джаз стандарти от репертоара на Ела Фицджералд, Карлос Жобим, Нат Кинг Кол, Леа Иванова и др.


Ключови думи
джаз
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати