Вторник, 13 Дек 2022
            
Павликени Светски

90-годишен дядо се хвана на хорото на Валентин Велчев в Паскалевец

  13.09.2022 11:36
90-годишен дядо се хвана на хорото на Валентин Велчев в Паскалевец

90-годишен дядо се хвана на хорото на младия певец Валентин Велчев в павликенското село Паскалевец. Лауреатът на Пирин Фолк направи голям концерт в местното читалище „Орач“, който бе кулминацията на 7-ото издание на фолклорния събор „На мегдана“.

Носителят на наградата „Певец на годината 2021“ за дебют изпълни най-големите си хитове като „Пирински орли“, „От Враца до Дунава“, „Наздраве“, „Благословен“, „Татковина“, „Ванга“, както и най-новите попълнения в дебютния си албум – заглавната „Аз съм Валентин“, „На нож“ и „Сватове“.

На една от песните на хорото скочи посребрял дядо, който сподели с певеца, че е на 90 г. и е дошъл специално заради него от Габрово. Трогнат от вниманието, Валентин Велчев му пожела да води хорото и на 100-годишния си юбилей и му посвети рефрена: „Бях аз малък, дядо, разказваше ми ти...“.

Музикалният любимец зарадва и най-малките в салона със забавното реге „Съм много хубав“, а всички дами разплака с баладата „Мамо“. Овации обра и песента „Музикантът“, написана специално за него от бившия министър на културата проф. Георги Костов по стихове на поета Агент Тенев.

След успешния концерт, кметът на Паскалевец Мирослав Димитров покани в кабинета си в кметството Валентин Велчев и неговия екип заедно с водещия – Ганчо Александров. Градоначалникът изненада певеца, като го почерпи с уникалната 5-годишна самодивска ракия, която се прави само в Паскалевец. Между наздравиците, Димитров разказа легендата, че на пълнолуние самодивите се събират край казана и докато гледат Луната, сълзите им се стичат в ракията и така тя става магична.

На изпроводяк кметът дари своя гост с буркан мед с 22 билки, който сам произвежда.


Ключови думи
Валентин Велчев Паскалевец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати