Понеделник, 12 Дек 2022
            
Общество Павликени

Благодатна и 51 златни сватби вдигнаха в Павликени

  12.09.2022 09:23
Благодатна и 51 златни сватби вдигнаха в Павликени

51 семейни двойки в Павликени отново се врекоха във вечна вярност след половин век семеен живот и празнуваха своите златни сватби. Семейството на Петко и Йорданка Дончеви пък отпразнува благодатна сватба – 70 години брак. Под звуците на Менделсон двойките повториха брачните си клетви и преподписаха, след което си обещаха още дълъг съвместен живот. Церемонията ръководеше лично кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Тържеството по традиция за девети път се организира от Община Павликени и е лична инициатива на кмета. Цел е да даде положителен пример на младите хора и да ознаменува запазването на християнските ценности и брака като основа на българското общество. Белокосите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1972 г.

„Петдесет години Ви задържаха свързани в единство Вашите любов, преданост, дълг, отговорност и взаимно уважение. Така устояхте на всички превратности на живота и днес можем да се поздравим с успеха на Вашия брачен съюз. Днешните млади двойки могат много да научат от вас и се надявам да последват вашия житейски пример“, обърна се към празнуващите градоначалникът. На съпрузите кметът подари плакети за спомен от празничния ден.

След като оставиха своя подпис на специално изработеното брачно свидетелство за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие.


Ключови думи
благодатнаа светба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати