Петък, 09 Дек 2022
            
Други Лясковец

СУ „Максим Райкович“ приключи работата си по проект по Еразъм+

  09.09.2022 17:29
СУ „Максим Райкович“ приключи работата си по проект по Еразъм+

Осем възпитаници на СУ „Максим Райкович“ и трима учители участваха в международен обмен в град Мугла, Турция. Това бе последна среща на партньорите от шест държави, участници в спортния проект „Citius, altius, fortius“ /„По-бързо, по-високо, по-силно“/, финансиран по програма Еразъм+. По този проект лясковската гимназия си партнираше с училища от Норвегия, Словакия, Турция, Хърватия и Испания.

По време на последната си визита учениците от всички държави представиха своята страна, град и училище. В следващите дни участваха в разнообразни спортни дейности, направиха екскурзии до различни места в Турция, възхищаваха се на южната ни съседка, наблюдаваха и изучаваха характерни за региона културни и исторически забележителности.

Това беше последната среща на нашите възпитаници с техните партньори от останалите пет страни, с които завързаха трайни приятелства по време на изпълнението дейностите по общия си проект. Нашите учители, както и колегите им от другите страни и всички ученици работиха по него в продължение на повече от три години. За съжаление, поради пандемията от Ковид-19, срокът на проекта беше удължен, но това не обезкуражи екипа, който активно се зае с изпълнението му. Всички предвидени мобилности по него бяха осъществени, успешно приключиха всички дейности, успешно се справиха ръководство, учители и ученици и по време на домакинстването от страна на България, което беше в края на месец юни в град Лясковец, разказват от СУ „Максим Райкович“.


Ключови думи
СУ „Максим Райкович“
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати