Вторник, 29 Nov 2022
            
Горна Оряховица Култура

В Камен поставиха паметна плоча на Почетния гражданин на Горна Оряховица Петко Николов

  30.08.2022 14:12
В Камен поставиха паметна плоча на Почетния гражданин на Горна Оряховица Петко Николов

Паметна плоча на хореографа и Почетен гражданин на Горна Оряховица Петко Николов бе открита в Камен, община Стражица. Тържеството, на което присъства съпругата на Николов, негови приятели и ученици и представители на кметството и общинското ръководство в Стражица бе в навечерието на неговия 86-ти рожден ден.

Много благодарим на читалищното ръководство, на Петър Статев, на Общинския съвет в Стражица, на кмета на общината, на кмета на Камен и на всички, които са допринесли за това паметно тържество. А детският танцов състав под ръководството на Дианка Кръстева играха прекрасно, певици от пенсионерския клуб изпълниха любимата песен на Петко. На всички от Камен желая здраве, спокойни,мирни дни и дано Бог е с нас за следващата година отново да се видим на 29 август, сподели съпругата на фолклориста Цветанка.

Петко Николов ни напусна на 16 март преди две години и беше най-възрастният действащ хореограф в област Велико Търново. Човекът с голямо сърце, което биеше за децата и за българския фолклор има над 60 години творческа дейност. За тези години създава детски фолклорни състави в няколко общини и обучава над 1000 деца..
През 2017 г. Петко Николов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Горна Оряховица“.


Ключови думи
Петко Николово паметна плоча Камен
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати