Вторник, 29 Nov 2022
            
Общество Полски Тръмбеш

Областният управител се срещна с кмета на Полски Тръмбеш

  30.08.2022 13:50
Областният управител се срещна с кмета на Полски Тръмбеш

Областният управител инж. Георги Гугучков проведе работна среща с кмета на Община Полски Тръмбеш инж. Георги Чакъров. На част от разговора присъства и председателят на Общинския съвет Маринета Кузманова. На срещата беше отчетено, че в последните години нито едно от решенията на местния парламент не е било върнато от областния управител. По този повод инж. Гугучков благодари за добрата работа между институциите.

Той акцентира на няколко основни теми: организацията на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, текущи въпроси от инфраструктурата и комуналните дейности в общината. Кметът инж. Чакъров подчерта, че общината е в пълна готовност за провеждането на вота.

Той отчете, че за разлика от други общини в областта, в Полски Тръмбеш няма проблем с безводието. Въпросът е решен преди 15-години, когато в големите населени места като Обединение и Петко Каравелово, с помощта на ВиК, са локализирани и отстранени огромни течове. Сега загубата на питейна вода е в далеч по-малки размери и въпреки сухите годиниq в общината не страдат от безводие.

Един от най-сериозните въпроси е закриването на местното РПУ и преминаването му към Велико Търново, алармира обаче кметът Георги Чакъров. Вечер след 17.00 ч. няма къде да се подаде сигнал, а преписките се увеличават и опасенията са, че след няколко години оперативната обстановка ще се повиши драстично. В същото време общината е инвестирала 100 000 лв. в закупуването на над 50 камери, които са поставени на входовете и изходите на 15-те населени места. Съоръженията са с висока резолюция, но парадоксът е, че почти няма кой да дава нощни дежурства, а съставът е три пъти по-малоброен, отколкото преди реформата.

На въпрос на областния управител инж. Георги Гугучков, кметът на Полски Тръмбеш сподели, че междуселищния транспорт е решен с общински средства. Сформирано е звено с 20-сет местен автобус, който покрива нуждите на хората по селата. Общинско предприятие решава въпроса със сметосъбирането и сметоизвозването, подчерта още инж. Чакъров. Общината разполага с временна площадка, както и с контейнер срещу заплащане за твърди битови и строителни отпадъци. Осъществява се и много високо ниво на контрол на хора, които срещу заплащане превозват и изхвърлят подобни отпадъци на нерегламентирани сметища.

Георги Чакъров информира областния управител и за друга сериозна инвестиция. С 440 000 лв. общината подменя 4 000 ел крушки с LED тела. Така населените места са осветени цяла нощ, а разходът на кметството за еленергия е редуциран пет пъти.

Предстоят срещи на областния управител и с останалите кметове от област Велико Търново.


Ключови думи
инж. Георги Чакъров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати