Четвъртък, 17 Nov 2022
            
Други

Стартират ежемесечни проверки на дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване в област Велико Търново

  18.08.2022 11:21
Стартират ежемесечни проверки на дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване в област Велико Търново

Ежемесечни проверки по осъществяване сметосъбирането и сметоизвозването в десетте общини на област Велико Търново стартират експерти от Инспекцията по труда, РИОСВ, ОД на МВР и отдел „Автомобилна администрация“ – Велико Търново.

Инициативата за това е на областния управител инж. Георги Гугучков, който събра на работна среща представители на четирите институции. През този месец проверките ще обхванат периода 23 - 31 август, а резултатите от тях ще се оповестят в началото на месец септември.

Целта е да се защити обществения интерес и гражданите на областта да получават възможно най-качествената услуга по сметосъбиране и извозване, подчерта областният управител инж. Георги Гугучков.

„Наблюдава се силно замърсяване на околната среда с отпадъци вследствие на извършването на дейността по сметосъбиране и сметоизвозване, а това създава здравен риск за гражданите на областта“, коментира областният управител.

По думите му трябва да се обърне внимание на състоянието на контейнерите и на площадките за третиране на строителни отпадъци. Необходим е контрол и по отношение на работното облекло, използвано от работниците на фирмите, които отговарят за сметосъбирането и сметоизвозването в различните общини.

На заседанието беше уточнено още, че Дирекция „Инспекция по труда – Велико Търново“ ще проверява дали се спазва трудовото законодателство и безопасните условия на труд. РИОСВ ще инспектира сметосъбирането и сметоизвозването съгласно своите компетенции, а ОД на МВР и „Автомобилна администрация“ ще проверяват техническото състояние на сметосъбиращата техника.

Резултатите ще бъдат оповестени по всички комуникационни канали на Областна администрация Велико Търново.


Ключови думи
сметосъбиране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати