Четвъртък, 03 Nov 2022
            
Горна Оряховица Култура

Дует „Тюркоаз” покори публиката в Бургас

  04.08.2022 10:11
Дует „Тюркоаз” покори публиката в Бургас

В края на юли се проведе XIV Международен фестивал на изпятата поезия „Солени ветрове”. За 11-та поредна година бардовете от Горна Оряховица Галина Москова и Валентин Ангелов от дует „Тюркоаз” покориха публиката в Бургас. Те се представиха с пет авторски песни – „Ефирно съвремие”, „Цветно е”, „Шепнех на вятъра”, „Грабливата птица”, „Нестихващ пожар”.

Във фестивала взеха участие повече от 40 барда от страната и чужбина. В двата фестивални дни бяха представени песни с различна тематика. В конкурса „Срещу вятъра” участваха 14 песни. Голямата награда беше връчена от председателя на журито Атанас Стоянов за песента „Мечтател” в изпълнение на Самуел Мануелян и Йордан Петков от Бургас. Сред участниците бяха талантливите Диана и Симона от дует „Парадокс”, Яна Янкулова, Крис Макаров, дует „Келтик” и др.

Галина Москова и Валентин Ангелов са заедно на сцената от 2010 година. Техни стихове са награждавани в национални и международни поетични конкурси. Публикували са в сборници и алманаси. Членове са на ЛК „Асен Разцветников” при НЧ „Напредък 1869” - Горна Оряховица, а от 2021 г. Галина Москова е негов председател.


Ключови думи
дует "Тюркоаз" Бургас
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати