Сряда, 02 Nov 2022
            
Култура Свищов

Започва Международният фестивал „Фолклорен извор“

  03.08.2022 12:55
Започва Международният фестивал „Фолклорен извор“

Днес в свищовското село Царевец предстои откриването на десетото, юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал „Фолклорен извор“. В 19.00 часа на обновената сцена на летния театър ще бъде даден старт на едно от най-големите събития в община Свищов, което събира всяка година хиляди любители на българския фолклор.

По време на церемонията по откриване на фестивала ще бъдат връчени специални статуетки на хора и институции, които през целия десетгодишен период от създаването на фестивала са оказали своя принос в неговото утвърждаване и развитие. Юбилейни статуетки ще бъдат присъдени за принос в опазване и популяризиране на нематериалното културно наследство и на групи, ансамбли и читалища, които през годините са били постоянни участници във „Фолклорен извор“ и чрез своята творческа дейност съхраняват и предават традициите в българския фолклор.

Както всяка година, организаторите са подготвили вълнуващи концертни вечери, които ще бъдат чудесен завършек на всеки един от фестивалните дни и са своеобразен подарък към участниците и гостите на фолклорното събитие.

На 3 август МФФ „Фолклорен извор“ ще бъде открит с концерт на българския ансамбъл „Гласове на традицията“. Публиката ще има възможност да се наслади и на концертно изпълнение на фолклорен ансамбъл „Цветята на Телеорман“ от Република Румъния, чието участие е по проект „Традиция и танци – мост над река Дунав“, реализиран по програма „INTERREG V-A ROMANIA-BULGARIA” 2014-2020“.

Очакваме ви, в Царевец добре дошъл е всеки, казват организаторите.


Ключови думи
Фолклорен извор Царевец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати