Вторник, 01 Nov 2022
            
Горна Оряховица Други

Гората.БГ изкупува 20 тона дини от горнооряховски производител, дарява ги

  02.08.2022 14:13
Гората.БГ изкупува 20 тона дини от горнооряховски производител, дарява ги

Поне 20 т. дини ще изкупи и дари на домове за деца, домове за възрастни хора, домове за хора с увреждания, социални кухни, които хранят възрастни, бедни, бездомни, организации, които даряват на бедни и нуждаещи се, общини, които имат социални патронажи и аналогични, организацията Гората.БГ. Дините са произведени в бостан в близост до Горна Оряховица, уточнява двигателят на инициативата Никола Рахнев. Още една причина, провокирала Рахнев да подеме кампанията с вкусните плодове, е, че не иска поредният български производител, отгледал чиста, вкусна и качествена продукция, да e принуден да я унищожи заради дъмпингов внос от субсидирани пазари.

Ще закупим на символична цена от 0.25 лв. за килограм 20 000 килограма диня. На 03.08.22 г. сутринта, след 8:00 ч., ще качим линк за записване на желаещи организации и институции, които искат да получат безплатно по 1 палет (400 кг) вкусна, сладка диня - подарък, в процес на организация сме и на безплатен транспорт, при единствен ангажимент, че ще бъде включена/дарена като храна за нуждаещи се хора, обясняват от Гората.БГ.

И допълват:

„Отделно ще дадем възможност и всеки, които желае да закупи палет диня = 400 кг (приблизително) за 100 лв. или 1/2 палет за 50 лв. + цената на доставката (около 40 лв. за палет) и да подари на възрастни хора, нуждаещи се, съседи, познати, да използва за собствени нужди, при единствено условие да се изяде и да не се препродава.

Бостанът е до Горна Оряховица, производителят българин, баща на две деца, честен, добър човек, който от 20 години развива производство на плодове и зеленчуци, в малки до средни мащаби, без европейски пари и помощ от държавата, с много труд, честен труд. Чудесен вариант е, който може да си вземе от място, защото ще спести транспорта...

20 тона ще струват 5000 лв., парите са част от дарения на Гората.бг, част от Никола Рахнев, още няколко дарителя, а и ще бъдем благодарни, ако други хора/организации подкрепят с дарение, тогава ще можем да зарадваме още повече нуждаещи се, например може тоновете да станат 30 или дори 40. Цял тон диня е само 250 лв.

За тези, които желаят да се включат и с дарение.

ОСНОВАНИЕ: ДИНИ

Банков път:

IBAN: BG74RZBB91551011840078

Титуляр: Фондация „Гората.бг“

С банкова карта, или с PayPal от тук:

https://www.paypal.com/donate/…

Благодарим Ви, че заедно ще направим още едно добро, така сладко, вкусно, разхлаждащо и хубаво!“.  


Ключови думи
Гората.БГ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати