Петък, 28 Oct 2022
            
Велико Търново Спорт

Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков участва в среща с клубовете от Северозападна трета лига

  29.07.2022 14:34
Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков участва в среща с клубовете от Северозападна трета лига

Днес в залата за пресконференции на СК „Ивайло“ във Велико Търново се проведе традиционното предсезонно съвещание с представители на клубовете от Северозападната Трета лига, по време на което бе изтеглен и жребият за новия сезон в шампионата.
Работната среща бе ръководена от председателя на Зоналния съвет на БФС в старата столица Бончо Генчев, а участие взеха още президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, секретарят на Зоната- Игор Бакьов, председателят на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС – Петко Павлов, както и областните председатели на Футболния съюз в Северозападна България.

По време на дискусията клубовете бяха запознати с промените в Наредбата за новото първенство, бе коментирано изискването трима играчи до 23 години да останат на терена през цялата среща, правото в протокола да бъдат вписани до двама чужденци, електронното първенство и т.н.

„Направихме доста промени, които считам, че са за доброто на българския футбол, времето показва къде грешим и къде сме прави. Наясно сме с инфлационните процеси в страната, знаем, че ви е трудно с бюджетите. Продължаваме диалога, отворени сме за дебат, приемаме критиките, когато са справедливи“, коментира Румен Вълков.

Той информира още, че благодарение на личното съдействие на президента Борислав Михайлов всеки клуб от Северозападната Трета лига получава по 12 мачови топки „Адидас“. Президентът на БФС е гарантирал, че и тази година за клубовете от третото ниво на родния футбол ще има средства по програма „Солидарност“ на УЕФА. 

През сезон 2022/2023 година в Северозападната Трета лига ще участват 16 отбора, новак е „Боруна“ /Царева ливада/. След изтеглянето на жребия по системата „Бергер“ бе изготвена и програмата за есенния полусезон, който ще стартира на 6 август в 18:00 часа.

Ето и двойките в първия кръг: „Левски- 2007“ /Левски/- „Локомотив“ /Мездра/, „Локомотив“ /Дряново/- „Ботев II“ /Враца/, „Локомотив“ /Г. Оряховица/- „Академик“ /Свищов/, „Етър ВТII“- ФК „Дреновец“ /Дреновец/, „Бдин“ /Видин/- „Янтра“ /П. Тръмбеш/, ФК „Севлиево“ /Севлиево/- ОФК „Павликени“ /Павликени/, „Вихър“ /Славяново/- „Боруна“ /Царева ливада/ и „Партизан“ /Червен бряг/- „Ювентус- 95“ /Малчика/.

 


Ключови думи
Северозападна трета лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати