Четвъртък, 27 Oct 2022
            
Велико Търново Политика

Радев вкарва опозицията на Корнелия Нинова в служебния кабинет, Весела Лечева вероятно ще е министър на спорта

  28.07.2022 08:53
Радев вкарва опозицията на Корнелия Нинова в служебния кабинет, Весела Лечева вероятно ще е министър на спорта

Мандатът на БСП  още не е върнат, а президентът Румен Радев още не е разпуснал този парламент, но вече се въртят всякакви спекулации за състава на новия служебен кабинет. От няколко дни упорито се твърди, че министър-председател този път ще бъде Гълъб Донев – социален министър в предишните три служебни правителства, а в момента главен секретар на Президентството. Различни източници оценяват вероятността на тази прогнози близо до 100%.

Обичайно добре информираният новинарски портал „Флагман” вчера публикува пълен списък на новия кабинет, в който има няколко изненади. Всъщност едва ли е изненада вкарването на знакови лица от вътрешната опозиция в БСП с оглед влошените отношения между Корнелия Нинова и президента. По-скоро това е знак, че те са преценили, че нямат шанс да влязат в Парламента с новите листи на БСП. Става дума за Крум Зарков, който се спряга за министър на правосъдието и Весела Лечева – министър на спорта.

Зарков е депутат от Русе, а Весела Лечева отказа да участва в листите за Великотърновски избирателен район, откъдето обичайно влиза, след бурни разправии и обвинения вътре в партията. Като министри в служебния кабинет те няма да бъдат кандидати за депутати, става ясно от сега. Това пък е знак и как ще бъда подредена листата на БСП във Велико Търново.

Останалите проекто-министри може да прочетете на https://www.flagman.bg/article/272088

Според сайта президентът ще изчака с разпускането на сегашното Народно събрание, за да могат изборите да бъдат на 16 октомври.


Ключови думи
служебен кабинет Весела Лечева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати