Понеделник, 24 Oct 2022
            
Велико Търново Други

ПМГ, СУ „Емилиян Станев”, СУ „Георги Измирлиев” и СУ „Ангел Каралийчев” направиха пълен прием след второ класиране, над 400 са незаетите места в областта

  25.07.2022 14:26
ПМГ, СУ „Емилиян Станев”, СУ „Георги Измирлиев” и СУ „Ангел Каралийчев” направиха пълен прием след второ класиране, над 400 са незаетите места в областта

Четири училища в областта нямат свободно място след втория етап от кандидатската кампания в гимназиите. Напълно изпълнен е план приемът на ПМГ „Васил Друмев” с  6 пълни паралелки, СУ „Емилиян Станев” с четири, СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица с две паралелки и СУ „Ангел Каралийчев” в Стражица с една.

На някои от гимназиите им трябва съвсем малко, за да приключат с кампанията. ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” има 7 свободни места в четири от петте си паралелки. СУ „Вела Благоева” има две свободни места, а ПГСАГ „Ангел Попов” има по едно свободно място в шест специалности. Старопрестолната гимназия по икономика и Професионалната гимназия по туризъм също са с единични бройки в своите паралелки.

За училищата в областния град по-труден е приемът за Хуманитарната гимназия, където има 12 свободни места в паралелката „Право и журналистика” и общо пет са незаетите бройки за „Терапия и рехабилитация” и „Лаборант”. СУ „Владимир Комаров” обявява 15 незаети бройки за „Монтьор по автоматизация”, а Професионалната гимназия по електроника има 22 свободни места в новата специалност „Асистент на лекар по дентална медицина”. ПГ по моден дизайн е с общо 11 незаети бройки.

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” в Горна Оряховица също е с почти пълен прием с 2 свободни места от три паралелки и четири специалности. Две места има и в СУ „Николай Катранов” в Свищов. СУ „Максим Райкович” в Лясковец е попълнило паралелката си „Софтуерни и хардуерни науки” напълно, но има 16 места за „Технолог в хранително-вусковата промишленост”. В Елена СУ „Иван Момчилов” обявява 6 свободни места – 5 в „Софтуерни и хардуерни науки” и едно за „Ресторантьор”. Няма места в половинката паралелка „Горско стопанство”.

Гимназията в Полски Тръмбеш прави успешен прием в паралелка „Офис секретар” и има едно място в „Производител на селскостопанска продукция” и седем незаети бройки за „Природни науки”.

В Павликени СУ „Бачо Киро” има 4 места в „Хуманитарни науки” и пълен прием в „Компютърна графика”.

За останалите гимназии в областта приемът върви трудно и ще се разчита много и на трето класиране. Общо 405 са незаетите места преди третия етап от кампанията.

Заявления за участие в трети етап на класиране ще се подават онлайн или в ОУ „Св. П. Евтимий” – Велико Търново в периода 26-27 юли 2022 г.

В заявлението за трети етап на класиране ученикът може да промени и пренареди желанията си, съобразно с обявените незаети места след втори етап на класиране, като не запазва мястото си от по-преден етап на класиране.


Ключови думи
прием гимназии
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати