Четвъртък, 20 Oct 2022
            
Велико Търново Темида

Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста пияна и без книжка шофьорка, блъснала патрулка с крадена кола

  21.07.2022 13:35
Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста пияна и без книжка шофьорка, блъснала патрулка с крадена кола

Великотърновският Апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“ за жена от Плевен, обвинена в кражба на кола, шофиране в нетрезво състояние и предизвикване на ПТП с настъпили значителни имуществени вреди. Мярката на 28-годишната Г. Н. бе наложена от Окръжния съд в Плевен след повдигнато от тамошната Окръжна прокуратура обвинение.

Определението на плевенските магистрати бе обжалвано от защитника на жената, който поиска по-лека мярка. Съставът на Апелативен съд – Велико Търново обаче намира жалбата за неоснователна, а определението му за най-тежката мярка е окончателно.

Припомняме, че на 11 юли пияна и неправоспособна водачка се удари на бензиностанция в Плевен с два паркирани автомобила, а после блъсна патрулка на Второ РУ – Плевен. 28-годишната бе задържана след гонки по улиците на ж.к „Сторгозия“.

На 11 юли 2022 година около 01:00 часа е получен сигнал от автопатрул при Второ РУ - Плевен за настъпило пътнотранспортно произшествие между полицейски служебен автомобил "Шкода Рапид" и частен лек автомобил "Опел Корса". Минути преди инцидента служители на районното управление са отреагирали на сигнал за блъснати паркирани автомобили на бензиностанция в ж.к „Сторгозия“, като водачът е напуснал мястото на катастрофата.

В близост до мястото на произшествието полицаите установяват нарушителя, който се придвижва с „Опел Корса“. Шофьорът е отказал да се подчини на подадения от служителите на реда сигнал за спиране и опитвайки се да избяга, блъснал с колата си полицейския автомобил. Нанесени са материални щети по двата автомобила. Установена е самоличността на водачката на "Опел Корса"  - 28-годишна, плевенчанка, неправоспособна.

При последвала проверка е установено, че шофира след употреба на алкохол. Тестът с дрегер е отчел 3.77 промила алкохол. Жената е отказала кръвна проба в ЦСМП – Плевен. Тестът за алкохол на полицейския служител е отрицателен. 


Ключови думи
Плевен патрулка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати