Неделя, 16 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Специализирана полицейска акция във Велико Търново

  17.07.2022 01:04
Специализирана полицейска акция във Велико Търново

Специализирана полицейска акция се провежда на територията на Областната дирекция на МВР – Велико Търново. Тя е част от национална операция с акцент водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, дрога или извършващи нарушения на Закона за движение по пътищата, водещи до пътен травматизъм. Пътните полицаи следят строго и за други допуснати нарушения на пътя и са безкомпромисни към нарушителите. Тази нощ проверки извършват всички екипи.

Операцията стартира на 7 юли. От тогава до 14 ч. на 16 юли са проверени 2340 моторни превозни средства и 2938 души. Съставени са 1133 фиша и 216 акта. С алкохол до 1,2 са заловени 10 водачи, а при други трима дрегерът е отчел над 1,2 промила. Наркотични вещества или техни аналози са засечени при 7 шофьори. Трима от спрените през посочения период са отказали да бъдат проверени за алкохол.

Според данните, установените неправоспособни водачи са 9. Тази нощ обаче бройката им нарастна с поне още 1 (обобщената информация за резултатите от нощното дежурство ще станат ясни по-късно днес). В Дебелец пътните полицаи подали знак за проверка на водач на мотоциклет. При опита си да заобиколи патрулката, той се ударил в нея. Оказало се, че зад волана е непълнолетен без книжка.

Най-често пили или употребили дрога да карат сядат млади мъже до 25-годишна възраст, сочи практиката на великотърновските пътни полицаи. Не липсват обаче и шофьори в по-зряла възраст, които си позволяват драстичното нарушаване на закона.

Според Радостин Върбанов - началник сектор “Пътна Полиция” във Велико Търново, всичко опира до морала на водача.

И докато той липсва, ще сме свидетели или потърпевши – пряко или косвено, от войната по пътищата.

Специализираната операция продължава до 24 юли.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
специализирана полицейска операция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати