Петък, 14 Oct 2022
            
Велико Търново Крими

Съдът остави в ареста 18-годишен рецидивист, опитал да ограби възрастен мъж на улица във Велико Търново

  15.07.2022 15:06
Съдът остави в ареста 18-годишен рецидивист, опитал да ограби възрастен мъж на улица във Велико Търново

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 18-годишен обвиняем за опит за грабеж и неподчинение на полицейски служители при задържането му. 

С. С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 12.07.2022 г. на улица във Велико Търново направил опит да ограби от 72-годишен мъж сумата от 15 лева, като употребил за това заплашване и сила. Опитът му останал недовършен по независещи от дееца причини.

Същия ден в жилищен блок, при задържането му, С. С. пречил на полицейските служители в Група „Охрана на обществения ред“ при РУ - Велико Търново при ОД на МВР във Велико Търново да изпълнят служебните си задължения - да го задържат за срок до 24 часа.

С.С. е многократно осъждан, включително за грабежи, причиняване на телесна повреда, повреждане на чуждо имущество и противозаконно отнемане на МПС. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд - Велико Търново е уважил искането на  прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново./ снимката е илюстративна


Ключови думи
задържане под стража опит за грабеж
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати