Сряда, 05 Oct 2022
            
Други Златарица

Санкционират строителна фирма заради незавършен обект в община Златарица

  05.07.2022 11:25
Санкционират строителна фирма заради незавършен обект в община Златарица

Комисия, председателствана от заместник областния управител Огнян Стоянов, провери на място укрепителните дейности на свлачище на ул. „Трета“ и ул. „Четвърта“ в село Калайджии, община Златарица. Проверката е по сигнал на общински съветник.

Установено е, че в края на 2019 г. с постановление на Министерски съвет са отпусни 319 951 лв. за укрепване на свлачището. Строителството е стартирало през октомври 2020 г., когато е сключен договор между община Златарица и „Дайв инженеринг“ ООД гр. Добрич. След няколкократни спирания и възобновявания на ремонтно-строителните дейности поради лоши метеорологични условия и изтичане срока на договора, строителят прекратява работата си, без обаче обектът да е готов.

Затова община Златарица признава частичното укрепване на свлачището за 187 318 лв., които още не са преведени на дружеството. От тази сума обаче ще бъде прихваната глоба в размер на 99 208 лв. и така фирмата ще получи малко над 88 000 лв. с ДДС само след като бъде представена оригинална фактура съгласно клаузите по договора.

Комисията, председателствана от заместник областния управител Огнян Стоянов, е констатирала още, че няма нарушения относно разходването на средствата и предназначението им. Строителните книжа са изрядни, но Община Златарица ще трябва да предприеме действия за излизане от патовата ситуация, тъй като фирмата изпълнител отказва контакт. Обектът стои незавършен и с времето свлачището може отново да се активира.


Ключови думи
„Дайв инженеринг“ ООД
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати