Сряда, 05 Oct 2022
            
Други

За професионалния си празник полицаи гостуваха в детски градини

  05.07.2022 10:23
За професионалния си празник полицаи гостуваха в детски градини

В навечерието на професионалния празник на МВР – 5 юли, служители на ОДМВР – В. Търново посетиха детски градини в малките населени места. Екипи на сектор „Пътна полиция“, „Специализирани тактически действия“ и служебно куче гостуваха на малчуганите от детските градини „Надежда, вяра и любов“ в с. Ресен и „Малки стъпчици“ в с. Присово.
Децата си припомниха основните правила за безопасност на движението, къде и как да карат колело, къде да играят безопасно, какво трябва да е поведението им в автомобила и къде трябва да се возят.
Особено впечатлени бяха от появата на служители от „Специализирани тактически действия“. Те разбраха защо са облечени по този начин, кога е наложителна тяхната намеса и че всъщност само изглеждат страшно, а в действителност работата им е да помагат да добрите хора, изпаднали в беда. Естествено най-голямо въодушевление предизвика появата на четириногия полицай Дарк. Децата разбраха, че въпреки крехката си възраст, той вече е участвал в няколко операции, а при гостуването им демонстрира добра дисциплина, а също и че обича да си играе също като тях.
Официално на стадион „Чумерна“ бе открито и поредното издание на Детска лятна полицейска академия в Елена.  Децата присъстваха на демонстрации от страна на служители на РС „ПБЗН“ – Елена и на задържане на извършител на престъпление от екип на „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – В. Търново. Гости на церемонията бяха директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РУ – Елена гл. инсп. Тодор Тодоров и кметът на град Елена Делян Млъзев.
По повод професионалния празник на Министерството на вътрешните работи, 177-ма служители на ОДМВР – В. Търново ще бъдат наградени за постигнати добри професионални резултати от административният секретар на МВР, директорът на Областната дирекция и от началникът на отдел „Охранителна полиция“.


Ключови думи
професионален парзник на МВР
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати