Събота, 08 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Форума „Водим бъдещето за ръка“ провеждат във Велико Търново

  04.07.2022 15:31
Форума „Водим бъдещето за ръка“ провеждат във Велико Търново

Областният управител Людмила Илиева приветства участниците в XIV научно-практическа конференция на педагозите в предучилищното възпитание „Водим бъдещето за ръка“. Форумът се провежда в МДТ „Константин Кисимов“ и в него участват около 150 преподаватели. Ще бъдат обменени добри практики и изнесени около 60 научни доклади. Домакин и организатор е Регионалното управление на образованието, а проявата се изпълнява по НП „Мотивирани учители и квалификация“ на Министерството на образованието и науката.

По-късно през деня в рамките на този форум в с. Арбанаси започва и Национална конференция на млади педагогически специалисти: „Предизвикателствата пред образованието и младите педагози в ХХI век“. Събитието се изпълнява по НП „Мотивирани учители и квалификация“ на образователното министерство с обучение на тема: „Училището – място за социализиране на учениците в условията на информационното общество“.

Ето посланието на областния управител Людмила Илиева към педагозите:

„Уважаеми домакини, гости и участници, мотото на научната конференция – водим бъдещето за ръка, е много вярно и важно за обществото. Вашето място в цялата система на българското образование е много важно. Вие сте в началото, а това начало не е само регламентирано, но и чисто емоционално.

Децата, изведени от семейната среда, за първи път идват при вас, във вашите ръце. Знаете, римляните още са казали, че децата са Tabula rasa, т. е. чиста дъска. Аз самата съм родител, имам две деца и знам колко е важна средата, която вие създавате за децата. Вие сте призвани да ги вкарате в рамките на образователната норма. Трудна задача, изискваща много усилия, много добра душа и сърце. Пожелавам ви успех защото вашата работа е оттатък написаното в книгите. Добрите практики са много важни и са от взаимна полза не само във вашата работа, а и в това нашите деца да направите личности. Желая ви здраве, късмет и ползотворна работа!“.

След откриването на конференцията деца от няколко великотърновски детски градини поздравиха гостите с концерт.


Ключови думи
Водимъ бъдещето за ръка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати