Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

От септември започва приемът на заявления по нов проект за подмяна на старите печки, който ще обхване и селищата на община Горна Оряховица

  30.06.2022 12:47
От септември започва приемът на заявления по нов проект за подмяна на старите печки, който ще обхване и селищата на община Горна Оряховица

Община Горна Оряховица започва подготовката за новия програмен период 2021 – 2027 г., в който предстои реализация на нов проект за подмяна на стари печки на твърдо гориво. В него Общината има амбицията да защити по-голям финансов ресурс. Така, освен Горна Оряховица, ще бъдат включени и всички населени места.

За нас е много важно да се подобри качеството на атмосферния въздух не само в общинския център, но и в селищата от общината. Затова и усилията на общинското ръководство и диалогът с Министерството на околната среда са именно в тази насока – през новия програмен период и горнооряховчани, и жителите на населените места от общината да могат да кандидатстват за подмяна на старите печки на твърдо гориво. Затова започваме информационната кампания по-рано, за да бъдат гражданите по-добре запознати с условията за кандидатстване, съобщи кметът инж. Добромир Добрев.

Приемът на заявления ще започне още на 1 септември 2022 г.
За жилищата, намиращи се в Горна Оряховица, документите ще се подават в Информационния център на Общината, а за тези в селищата – в кметствата.
Важно е да се отбележи, че по проекта ще се финансират имоти, намиращи се само в регулационните граници на селищата и с жилищно предназначение. Няма да се финансират промишлени обекти, вили и сгради с друго предназначение. Другият важен момент е, че заявленията, които се подават, трябва да бъдат от името на собственика на имота, който декларира, че няма задължения към Общината.

Отново искам да подчертая, че се подменят само печки на дърва и въглища, а не стари климатици с нови. Целта е да се подобри състоянието на атмосферния въздух в общината, коментира инж. Добрев.


Ключови думи
подмяна на стари печки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати