Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Кристина Енчева с Гран при за филмова музика от фестивал в Банкя

  29.06.2022 15:06
Кристина Енчева с Гран при за филмова музика от фестивал в Банкя

С атрактивно изпълнения на песента от филма „Кабаре”, добила световна известност с оригиналното изпълнение на Лайза Минели, Кристина Енчева спечели Голямата награда в категория „Филмова музика” на VIII Фестивал-конкурс „Вярвай, искай, можеш” в Банкя.

11-годишният талант от Горна Оряховица пребори за наградата изпълнителите от всички възрастови групи в категорията. Миналата година Кристина спечели Гран при в категория „Рок” на този конкурс, така че трябваше да потърси ново амплоа. Филмовата музика също й залепна и изпълнението й беше оценено като най-добро от журито.

По същото време още един възпитаник на Стела Дойкова и Вокален състав „Music sounds” към НЧ „Напредък 1869” се нареди сред победителите в музикална надпревара. Алекс Карабоев спечели трета награда в Международния детски фестивал „Корабът на изкуствата” в Поморие.

Седмица по-рано и двамата спечелиха първи награди от Х Национален конкурс „15 лалета” в Хисаря. Кристина  бе наградена с Мини гран При с най-висок резултат във втора възрастова група в категория „15 лалета”, а Алекс спечели първа награда в четвърта възрастова група в категория „Мими и приятели”.

И докато за връстниците на Кристина и Алекс започва ваканция, за тях сезонът на участия продължава. На 30 юни Кристина, която с помощта на своя вокален педагог – франкофон Стела Дойкова, все повече разширява френския си репертоар, ще е гост на 19 Международен фестивал на франкофонската песен „Златен ключ” в Пловдив. Тя ще представи Voila – песента, с която Франция участва на миналогодишната Евровизия.

Със същата песен Кристина ще се представи през  юли и насред Париж на Международен фестивал за певци, солисти, вокални групи, инструменталисти и танцьори Vive le France.

Преди това, на 2 юли, Кристина в дует с Емилиян Бърдарски ще участва във финала на IV национален фестивал „Детска мелодия на годината”.

Предстои участие и в поп-рок фестивал в Несебър, където тя вече има няколко участия и награди. За него пък подготвя българска рок песен в оригинал на Петя Буюклиева.

Кристина има покана за участие и на конкурс в Белград и въобще предстои натоварено лято с много музикални състезания. Учудващо е за нейните 11 години, но тя приема с лекота всички ангажименти, като съчетава музиката с математика и английски. Просто Кристина е не само много талантлива, но и много организирана, споделя вокалният педагог Стела Дойкова.

Заедно с Алекс Карабоев Дойкова преоткрива класиката на българския поп. В момента работят по нов аранжимент на един малко позабравен хит на Васил Найденов от 80-те години – „Предутрин”. За първи път Алекс ще представи своята интерпретация на песента на 30 юни, когато ще поднесе музикалните поздрави на НЧ „Напредък” за представянето на последната книга на Милко Марков в Художествената галерия.


Ключови думи
Кристина Енчева Алекс Карабоев Стела Дойкова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати