Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Министерският съвет прехвърли на Община Горна Оряховица имот, който ще се използва за изграждане на общински приют за безстопанствени кучета

  29.06.2022 14:18
Министерският съвет прехвърли на Община Горна Оряховица имот, който ще се използва за изграждане на общински приют за безстопанствени кучета

Министерският съвет обяви имот - публична държавна собственост за частна държавна собственост и го прехвърли в собственост на Община Горна Оряховица. Той се намира в местност „Мерата“ на гр. Горна Оряховица и представлява терен с площ 3426 кв. м с построените в него битова сграда и четири сгради със специално предназначение - клетки за кучета. Имотът ще бъде използван за изграждане на общински приют за безстопанствени кучета, което ще спомогне Общината да изпълнява вменените й по Закона за защита на животните задължения. Имотът досега е управляван от Министерство на вътрешните работи, но е с отпаднала за ведомството необходимост.
Решението на Министерския съвет ще бъде официално изпратено за сведение и изпълнение на Областна администрация и на Община Горна Оряховица. След това Областна администрация ще изготви заповед за прехвърляне на имота в полза на Общината, както и договор. След подписване на договора между държавата и Общината за прехвърляне на имота, той ще бъде предаден на Общината с приемо-предавателен протокол.
Преди да се пристъпи към процеса на изграждане на Приют за бездомни животни, съгласно решението на Министерския съвет е необходимо да се промени предназначението на имота от земеделски в горска територия, а след това от горска – в урбанизирана територия.
Това са процедури, свързани не само с общинска, но и с други администрации, затова процесът ще отнеме време.


Ключови думи
приют за кучета
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати