Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

Топ джазмени събира концертът „Silver button” на Даниела Белчева във Велико Търново

  23.06.2022 09:57
Топ джазмени събира концертът „Silver button” на Даниела Белчева във Велико Търново

На 6 юли Велико Търново ще има свободна среща с елегантна музика, съчетаваща най-нежното от света на джаза и попа. Изтънчената музика на Даниела Белчева, докосната от скандинавска лекота, ще огласи откритата сцена “Арт лято” от 21,00 ч.
Край паметник „Асеневци“ търновските меломани ще могат да присъстват на премиерата на новия проект на певицата  - „Silver button”. Това е нейният втори самостоятелен албум след „Acoustic me”, който излезе преди две години.

Събитието е част от Културен календар 2022 на община Велико Търново и е с вход свбоден.

„Silver button”, вторият албум на Даниела Белчева, продължава желанието й за откровен личен разказ и е провокиран от съвместната й работа с трима от най-добрите джаз музиканти на българската сцена - Милен Кукошаров (пиано), Михаил Иванов (контрабас) и Димитър Семов (ударни).

Песните в новата им съвместна продукция са по текст, музика и в изпълнение на Даниела Белчева, основен принос за аранжиментите има Димитър Семов, а всеки един от останалите изпълнители допринася с идеи и с начина си на интерпретация.  Албумът е записан и мастериран в Блубалу Рекърдс.

Музиката на Даниела Белчева се отличава с лиричния деликатен тембър, напомнящ естетиката на Нора Джоунс, Ева Касиди, Джони Мичъл, и чистите мелодични линии, пресичащи зоната между поп музиката, джаза и американския фолк. Текстовите послания притежават характерен лиричен почерк и отразяват биографията на своята създателка, живяла години наред в Северна Европа и попила минималистичния щрих и ненатрапчивото присъствие, което не се налага гръмко, но което не можеш просто да отминеш.
Специален гост на сцената във Велико Търново ще е популярната джаз изпълнителка Мирослава Кацарова, чието присъствие обогатява с още нюанси и класа общата звукова картина на проекта.

Освен в Старата столица, проектът ще гостува премиерно и във Варна, Пловдив и София.    


Ключови думи
Даниела Белчева „Silver button”
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати