Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Женският отбор на Бадминтон клуб Горна Оряховица спечели първенството в „Б” група

  22.06.2022 11:35
Женският отбор на Бадминтон клуб Горна Оряховица спечели първенството в „Б” група

Отборът на Бадминтон клуб Горна Оряховица спечели първо място на току-що отминалото Държавно отборно първенство в „Б” група. Това им дава право де играят в „А” група от следващия сезон, където конкуренцията е на европейско ниво и ще трябва да мерят сили с трикратните европейски шампионки - сестри Стоеви.

Надежда Маркова, Никол Христова, играещият треньор Михаела Чолакова и Кристина Желева донесоха шампионската купа за горнооряховския бадминтон. За нивото на отбора говори, че само една точка в контрагейм не стигна на двойката Михаела Чолакова и Кристина Желева да влезе в осмицата на Държавния личен шампионат, където играха най-силните български бадминтонистки, включително и Стоеви.

Мъжкият отбор на клуба се нареди на пето място в отборното на „Б” група. За Живко Димитров, Теодор Ненчев, Мирослав Петров и Максим Оржуховски това също е добро представяне.

Този успех е постигнат въпреки трудностите с финансирането и ограничената възможност за тренировки. Клубът разполага с 4 часа седмично, за да ползва залата и то в часове, които са неудобни за състезателите, защото повечето от тях работят. В същото време заради неизползване на графика, ни намалят субсидията от Общината за трета поредна година. Въпреки че резултатите ни са очевидни. Получаваме 1000 лева годишно за 6 възрастови групи с 48 състезатели без резервите. При минимум 3 състезания годишно, за участие на 1 състезател в едно състезание му се полагат 7 лв. Смятат това за несправедливо, но в случая още повече повишава стойността на постигнатото от нашите състезатели, коментира президентът на клуба Генчо Генчев.


Ключови думи
бадминтон клуб Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати