Четвъртък, 30 Юни 2022
            
Други Свищов

Студентка от Стопанската академия спечели специална награда на конкурса „Млад одитор“

  21.06.2022 14:17
Студентка от Стопанската академия спечели специална награда на конкурса „Млад одитор“

Студентката Милена Иванова Иванова от специалност „Стопански и финансов контрол", 4 курс, редовно обучение при катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност“ на Стопанската академия в Свищов, спечели специалната награда „Академик Иван Гюзелев“ в националния конкурс „Млад одитор“. Наградата е за най-оригинална идея при решаване на одитен казус. Тя бе връчена от председателя на Сметната палата Цветан Цветков на официална церемония, проведена в София.

На церемонията присъства и заместник-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров. Връчването на наградите бе уважено от вицепрезидента на България Илиана Йотова, представители на държавните институции, на финансовите, застрахователните и одиторските среди, преподаватели от висшите училища в страната, студенти.

Преди век и половина, в годините на Освобождението ни, се раждат и изграждат като личности много смели по дух и добре образовани българи. Те не се поколебават да застанат начело на първите институции у нас, каквато е и Върховната сметна палата, да ги изграждат и укрепват във времена, в които нямаме никакви традиции и опит. Същевременно отстояват българщината и сеят семената на познанието. Сред тях е и Иван Гюзелев – първият председател на Върховната сметна палата. Днес страната ни също има нужда от такива смели, борбени, достойни и образовани личности и съм сигурен, че това сте вие. 

Така се обърна към наградените студенти председателят Цветан Цветков. Той поясни, че в условията на сложна международна обстановка и трудни времена за икономиката, именно бъдещите знаещи и можещи млади хора трябва да осигурят икономическа стабилност и растеж за държавата, ефективен мениджмънт на публичния ресурс и като крайна цел – по-добър живот за хората.

Тази година в “Млад одитор” се включиха над 50 студенти от 11 университета в страната. Бяха връчени първа, втора и трета награда и две специални награди.

„Млад одитор“ е национален конкурс, целящ да популяризира одиторската професия сред младите хора у нас. Организира се за 11-а година от ВУЗФ и одиторски дружества, а основни партньори на конкурса са Сметната палата, КПНРО и ИДЕС./ сн. Сметна палата


Ключови думи
Млад одитор