Четвъртък, 30 Юни 2022
            
Общество Свищов

„Да изчистим Дунав заедно“ край Свищов в Международния ден на река Дунав

  20.06.2022 16:14
„Да изчистим Дунав заедно“ край Свищов в Международния ден на река Дунав

Всяка година на 29 юни 14-те държави от Дунавския басейн заедно честват една от най-големите речни системи на Европа, както и хората и дивата природа, които разчитат на нея.

Във връзка с този ден от Eко Партнърс България организират кампания „Да изчистим Дунав заедно" – своеобразен фестивал с най-различни активности, измежду които почистване на редица локации по брега на Дунав, провеждане на образователни и информативни дейности за ползата от разделното събиране на отпадъци като начин да опазваме природата чиста, и каране на каяци, за да я обикнем още повече и да се вдъхновим за ежедневни действия за чиста природа.

По повод Международния ден на реката, организаторите канят всички заинтересовани лица на 29 юни от 17:30 ч. в местност „Паметниците“ край Свищов, за да споделят богатата програма от активности заедно.

Ето какво предстои:

Носете минимум 1 кг разделно събрани пластмасови бутилки от напитки, за да участвате в томбола, от която може да спечелите .... полет с балон. Да, точно така, специално за този важен за нас ден, ви подаряваме това вълнуващо преживяване! 45-ма от вас ще имат възможността да видят Дунавския бряг от въздуха, информират организаторите. И допълват: А ако въздухът не е вашата стихия, то ви подаряваме незабравимо водно преживяване – разходка с каяк в Дунав! За да се слеете с природата и по един различен начин да опознаете реката и красотата и отмората, които тя предлага, а защо не и да намерите ново хоби? Всичко това могат да ви дадат нашите приятели от Каяк клуб Свищов. Горещо го препоръчваме!

За деца и възрастни сме подготвили множество забавни образователни дейности!

Разбира се, ще почистим цялата местност от отпадъци – придошли от водите на реката или попаднали там по друг начин. Но важното е да оставим мястото още по-хубаво, отколкото сме го намерили! И да се влюбим в опазването на околната среда.
Всички годни за това отпадъци ще бъдат рециклирани.

Програмата за деня:

17:30-18:00 – посрещане на посетителите, приемане на отпадъците, томбола за полет с балон;

18:00-18:30 - почистване на местността;

18:30-19:30 – образователни игри и дейности с малки и големи;

18:30-20:00 – паралелно с горните дейности полет с балон по график с късметлиите;

19:00-20:00 – кръгчета с каяк близо до брега за желаещите;

20:00-21:00 – спускане с каяк от брега при „Паметниците“ до о-в Вардим, излизане от вода при с. Вардим. Организиран транспорт за връщане от с. Вардим до „Паметниците“ или гр. Свищов.  *Необходимо е предварително записване. Напишете съобщение до страницата на Еко Партнърс - https://www.facebook.com/events/746411919804438/?ref=newsfeed

Елате за едно незабравимо събитие!

Всички дейности са подарък за посетителите.

---------------------------------------
29 юни, сряда, 17:30 ч. в местност „Паметниците“, край гр. Свищов.
---------------------------------------

Кампанията се организира от Eко Партнърс България и Басейнова дирекция „Дунавски район“, със съдействието на Община Свищов,  подкрепата на фондация Waste free oceans и партньорството на Каяк клуб Свищов.


Ключови думи
Да изчистим Дунав заедно