Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Андриан, който пребори килограмите, издава книга с 50 вкусни и здравословни рецепти

  18.06.2022 14:10
Андриан, който пребори килограмите, издава книга с 50 вкусни и здравословни рецепти

Андриан Аспарухов, който не само че е сред малкото примери за траен успех в отслабването, но и помага на хиляди хора в тяхната борба с килограмите, отваря нова страница в своята история. Всъщност близо 140 страници, защото само след дни от печатница „Абагар” ще излезе първата му книга – „Вкусната промяна”, която съдържа над 50 здравословни рецепти.

Младият мъж има много богат опит в здравословното хранене, още преди да стане известен със свалянето на над 70 килограма преди близо седем-осем години. По-важното е, че преобразяването на момчето от Първомайци, което навремето предизвика медиен фурор, се оказа трайно и покрай него той създаде един нов модел на хранене и живот, с който помага на много хора.

Промяната в начина на хранене не е единственото оръжие срещу килограмите. Но храната е изключително важна за качеството на живот. Важно е да се храниш здравословно, но също така е важно храната да е вкусна и да ти доставя радост. Тези принципи Андриан следва в своята диета и се опитва да ги приложи в първата си книга.

Аз не откривам топлата вода. Някои от рецептите ми са класически, но променени според моите виждания за здравословно хранене. До други съм стигнал в опитите си да направя така, че диетата ми да е не само полезна, но и вкусна. Мисля, че на хората ще им е интересно да видят един нов поглед към кулинарията, споделя Андриан.

Книгата му включва над 50 рецепти, които са вкусни, здравословни и съвсем не сложни и завързани. Андриан е включил всякакви неща, като особено се е постарал да представи традиционни български храни. Така че в книгата има рецепти за супи, баница, гювече, мусака с тиквички, хляб – неща, задължителни за българската кухня. Заедно с това има нови неща като осем вида смутита, сладолед с диня, сладкиши и т.н. Дори и в модерните рецепти обаче Аспарухов се е стремил да подбере продукти, които са достъпни и да предложи начини на готвене, които не изискват някакъв висш пилотаж в кухнята.

Всичко е изпробвано от мен - продуктите се намират дори в малките градчета, чак пък голямо майсторство не се изисква, но се получава наистина вкусно. И в същото време е подходяща храна за сваляне или поддържане на килограми. Нещо повече, това са основите на здравословното хранене, защото умението да се храним правилно продължава и след достигането на желаното тегло, казва Андриан.

Книгата не е просто сборник от рецепти, макар че те са основата й. Има също така и много полезна информация за храните, съставките, принципите на здравословното хранене. И не на последно място тя съдържа едно предизвикателство към всеки читател – авторът предлага два примерни хранителни режима за мъже и жени и приобщаване към една нова група във Фейсбук, в която всички, които се борят с килограмите, ще могат да създадат своя общност.

В книгата има QR код, след сканирането на който се влиза в групата FitTogether. Целта й е хората да общуват, да се подкрепят и въобще да станат общество, което ще е независимо от мен и моите съвети, обяснява Андриан.

В момента той работи с хиляди мъже и жени, които искат да повторят неговия успех. Дава съвети, разработва хранителни режими и програми. Страницата му има над 40 000 последователи. Въпреки това дълго време се борил с притеснението да напише своя книга, макар че това му е стара мечта. В крайна сметка обаче в края на миналата година преборил всички съмнения и се захванал за реализацията на идеята си. Книгата вече е в печатницата и до края на месеца или в началото на юли ще е готова. Ще се продава през Интернет с доставка по пощата.

Винаги съм искал да напиша книга, но някакъв вътрешен страх ме възпираше. С напредването на годините все повече ставаха хората, на които наистина успях да помогна и увереността ми нарасна. И нали казват, че на всяко нещо му идва времето – така дойде времето на моята книга, споделя Андриан.

На 136 стр. „Вкусната промяна” предлага над 50 кулинарни изкушения – някои традиционни в нов вариант, други съвсем модерни. Всички са съвсем достъпни, непретенциозни, полезни за здравето и формата и със сигурност много, много вкусни. Към книгата вече има сериозен интерес и големи очаквания. Ако се посрещне толкова добре, колкото са предварителните запитвания, със сигурност ще има и продължение.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Андриан Аспарухов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати