Вторник, 27 Сеп 2022
            
Политика

Проф. Костадин Ангелов: Никола Минчев скри извършеното национално предателство – искането на оставката му е логичен ход

  16.06.2022 10:49
Проф. Костадин Ангелов: Никола Минчев скри извършеното национално предателство – искането на оставката му е логичен ход

Искането на оставката на председателя на 47-о Народно събрание е логичен парламентарен ход, коментира народният представител от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов. „До момента, в който Никола Минчев взимаше решенията сам и по вътрешно убеждение, постъпваше правилно. Когато реши да обслужи Кирил Петков и да скрие извършването на национално предателство, той постъпи грешно. Това е грубо погазване и на Конституцията, и на Правилника на Народното събрание“, категоричен е проф. Ангелов.

По думите му, падането на председателя на парламента не се случва за първи път и е нормално, когато има правителствена криза и изпълнителната власт няма национално представителство. Всички разговори за нов председател ГЕРБ-СДС ще ги води в българското Народно събрание, а не някъде другаде, продължи Костадин Ангелов.

Народният представител от Великотърновски регион подчерта, че ГЕРБ-СДС поставя на първо място интересите на България, поради което управляващата коалиция трябва да си тръгне възможно най-бързо. „Щетите, които властта нанесе, ще останат непоправими много дълго време. Решенията, които настоящето правителство взима, граничат със заплаха за националната сигурност по две причини. Първата е финансовата криза, съизмерима с тази от 1996-1997 година. Влизаме в дългова спирала и в свръх-дефицит, а това ще доведе до спиране на европейските средства и инвестициите. Инфлацията в България не е привнесена, а е резултат от закъснелите решения и невзетите мерки от страна на кабинета на Кирил Петков. Всеки българин усеща тази инфлация по джоба си“, завърши проф. Костадин Ангелов.


Ключови думи
проф. Ангелов Никола Минчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати