Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

В ПГЖПТ „Никола Вапцаров“ в Горна Оряховица обсъждаха приобщаването към образователната система

  08.06.2022 14:59
В ПГЖПТ „Никола Вапцаров“ в Горна Оряховица обсъждаха приобщаването към образователната система

На 07.06.2022 г. в Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ в Горна Оряховица се проведе Кръгла маса за представяне на добри практики в областта на приобщаването и образователната интеграция на ученици от етническите малцинства и техните родители. Мероприятието е част от информационната кампания по проект „Подкрепа за успех“ на регионално ниво за представяне на добри практики в областта на приобщаването и образователната интеграция на ученици от етническите малцинства и техните родители.

Участие в кръглата маса взеха Красимира Петкова и Петя Петрова - представители на РУО – Велико Търново, Светла Димитрова от Дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица, директори и образователни медиатори от училищата във Върбица, Драганово, Поликраище, Джулюница, Златарица и Горна Оряховица.

Бяха споделени добри практики в областта на приобщаването и образователната интеграция на ученици от етническите малцинства и техните родители. Богатият професионален опит, представен на форума, предизвика ползотворна дискусия, разисквани бяха проблемите с представителите на малцинствените общности и образователните институции и намиране начини за преодоляването им. Фокусирано беше върху тези, които не осъзнават и неглижират ползите от включване в системата на образованието на децата.

Целта на мероприятието за насърчаване на сътрудничеството между образователните институции и семейната общност за намаляване на риска от отпадане беше изпълнена, като доказателство за това бяха обширните дискусии, препоръки и поставените проблеми.


Ключови думи
ПГЖПТ Никола Вапцаров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати