Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Модернизират социалните услуги в Дома за стари хора „Мария Луиза“ в Свищов

  06.06.2022 13:13
Модернизират социалните услуги в Дома за стари хора „Мария Луиза“ в Свищов

Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика финансира проектно предложение на Община Свищов за модернизация на материалната база на ДСХ „Мария Луиза“ в Свищов.

Договорът за съвместна дейност с Фонд „Социална закрила“, по реализирането на проект „Обновяване на специализираното обзавеждане и оборудване в Дом за стари хора „Мария Луиза” – град Свищов“,  е подписан на 12.05.2022 г. и авансовата помощ в размер на 80% от общото финансиране на Фонда е получена по сметката на Община Свищов на 23.05.2022 г.

Общият бюджет на проекта за модернизиране на социалните услуги в Дома за стари хора „Мария Луиза“ – Свищов е в размер на 35 370,00 лева, от които 28 296,00 лв. финансиране от ФСЗ и 7074,00 лв. от Община Свищов.

Със средствата ще бъдат закупени 11 броя нови болнични легла – електрически с пет функции, необходими за потребителите в отделението за лежащо болни в ДСХ, в комплект с 11 броя болнични матраци и 11 броя шкаф-масички за трудноподвижните лица в невъзможност за самообслужване, както и 1 брой мобилен лифт за пациенти за по-безболезнено и професионално обслужване. 

Срокът за изпълнение на дейностите по договора е 30.11.2022 г., а основна цел на проекта е повишаване качеството на живот на настанените лица в отделението за лежащо болни в ДСХ „Мария Луиза” град Свищов, чрез гарантиране материалните условия и правилно организиране на безопасна и сигурна среда за потребителите в невъзможност за самообслужване. Подобряването на средата ще спомогне за осигуряване на домашен уют и комфорт на лицата, запазване на личното им достойнство, като засили усещането им за повишена самостоятелност и контрол над ситуациите.

Домът за стари хора е с капацитет 125 места и има отделение за лежащо болни с 54  легла. В специализираната институция се настаняват потребители от цялата страна, а реализирането на проекта ще допринесе за постигането на следните специфични цели:  Да се модернизира материално-техническата база на ДСХ „Мария Луиза” гр. Свищов,  с което да отговаря на изискванията за качествено предоставяне на социалните услуги;  Да се подобри качеството на живот на възрастните и хората с увреждания, съобразно изискванията на европейските норми; Да се постигне  социална интеграция на възрастните и хората с увреждания,  като част от най-уязвимите групи лица в риск; Да се облекчат физическите страдания и да се съхрани личното достойнство на лежащо болните; Да се улесни обслужването на потребителите; Да се подмени част от наличното обзавеждане в социалната услуга.

Припомняме, че Община Свищов се класира за финансиране с проект „Обновяване на специализираното обзавеждане и оборудване в Дом за стари хора „Мария Луиза” – град Свищов“, по Компонент 1 сред проектните предложения на общо 60 бенефициенти.


Ключови думи
Дом за стари хора "Мария Луиза" Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати