Неделя, 04 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Световни и европейски шампиони показаха как се бори за медал на Народните борби в Горна Оряховица

  04.06.2022 15:53
Световни и европейски шампиони показаха как се бори за медал на Народните борби в Горна Оряховица

За втора година клубът по борба „Локомотив” и Община Горна Оряховица организират турнир по народни борби в чест на празника на града. Този път атрактивното състезание беше част от програмата за Празника на суджук и тепихът беше разположен в края на суджукарското градче.

Близо 100 души се включиха преборванията, които бяха разделени на девет категории при подрастващите и четири категории при мъжете. Специални гости бяха национални състезатели и националният треньор Димитър Кумчев.

Световните и европейски шампиони в класическия стил Александър Костадинов и Иво Ангелов направиха демонстрационна среща. Това са двама от най-успешните български състезатели в последните десет години, следвайте техния път, обърна се Димитър Кумчев към младите борци, които вече бяха разпределили отличията в своите групи.

Още двама световни шампиони и медалисти от Олимпийските игри в Пекин – Радослав Великов и Явор Янакиев, бяха дошли на турнира, за да мотивират младите състезатели.

Официалното откриване направиха кметът инж. Добромир Добрев, зам. кметът Стефчо Алипиев, директорът на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и президентът на СКБ „Локомотив” Цветан Зеленков, който има основната заслуга за провеждането на турнира.

Илиян Ангелов от Горна Оряховица спечели първото място в кат. 35 кг деца. Втори е Теодор Ахмедов от Златарица, а трети е Даниел Маринов от Севлиево.

В кат. 42 кг Лазар Рачков от Севлиево стигна до първото място, след него са горнооряховчаните Дениз Ахмедов и Йордан Папазов.

Даниел Сидеров от Горна Оряховица спечели кат. до 50 кг, втори и трети са Мартин Петков и Валентин Тонков от Велико Търново.

В кат. до 60 кг шампион е Тодор Добрев от Златарица, следван от Теодор Старирадев от Горна Оряховица и Йордан Недялков от Севлиево.

При момчетата в кат 50 кг победи Момчил Недялков от Горна Оряховица. Втори остана съгражданинът му Мартин Цонев, а трети е Берке Елкин от Елена.

Състезатели на „Локомотив” спориха на финала в следващата категория – до 60 кг. Победата бе за Никола Сърнев, а втори остана Стефан Николов. Трети е Емил Атанасов от Златарица.

Божидар Добрев от Елена спечели в кат. до 70 кг, следван от Християн Кънчев от Велико Търново и Мартин Георгиев от Горна Оряховица.

При юношите до 60 кг първи е Николай Ангелов от Горна Оряховица, втори е Лъчезар Викторов от Велико Търново, трети е Янислав Гунгалов от Севлиево.

В категория до 70 кг първото място завоюва Емил Ангелов, побеждавайки на финала Мартин Милев. И двамата са от Горна Оряховица. Трети е Александър Желев от Златарица.

При мъжете до 70 кг победата спечели Исмаил Помаков от „Локомотив”, следван от друг горнооряповчанин – Пламен Бъчваров, а третото място зае Мехмед Рамадан от Асеновград.

В кат до 80 кг първи е държавният шампион и европейски медалист Мирослав Киров от Крушаре, победил на финала Джамал Али от ЦСКА. Трети е Исмаил Реджеп от Асеновград.

Ивайло Нанчев от Горна Оряховица се наложи в кат. до 100 кг, втори остана Кръстин Бояджиев от Харманли, а трети е Айлин Кудрет от Русе.

Мехмед Мехмед е първи при най-тежките, пред Гюрай Мехмедов от Бяла и Венцислав Кацаров от с. Труд.

Към наградите от организаторите собственикът на „Агроблок” Деян Тодоров добави специални стимули за Исмаил Помаков, Пламен Бъчваров, Ивайло Нанчев и Мехмед Мехмед.


Ключови думи
народни борби Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати