Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Стотици деца се забавляваха в парк „Света гора“ във Велико Търново

  03.06.2022 10:53
Стотици деца се забавляваха в парк „Света гора“ във Велико Търново

Празник „Шарен свят“, организиран от Община Велико Търново, съвместно с екипите на социални услуги и ученици от Градски ученически парламент, зарадва малки и големи.

В Международния ден на детето Парк „Света гора“ се огласи от детски смях и грейнали от щастие лица. Начало на празника даде Снежана Данева-Иванова, заместник-кмет на Община Велико Търново. Тя не скри щастието си от цветното настроение и изпълнения с детски смях парк.

Много изненади, игри, танци, лакомства и награди зарадваха всички деца, дошли на празника. Те имаха възможност да се включат в заниманията на обособените 9 ателиета: „Бързи, смели, сръчни“, „Шареното камъче“, „Рисувай с нас“, „Макаронени бижута“, „Пано на щастливото детство“, „Опознай своя град“, „Палитра“, „Искам да ти кажа“, „Логически задачи“.

Над 200 деца показаха своите умения и преминаха успешно през всички ателиета и участваха в томбола с награди, осигурени от Община Велико Търново и връчени от Росица Димитрова – oиректор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново. „С импулсивност, фантазия и желание за нови приключения вие – децата, дарявате нас, възрастните, с щастие, карате ни да мечтаем и ни връщате в детските дни. Бъдете здрави, енергични, любознателни и не спирайте да вярвате във вълшебствата на живота“ - с тези думи Росица Димитрова се обърна към всички присъстващи.

Сред изненадите, които предизвикаха интерес бе стрелбата по мишена с традиционен български лък. А специално обособен забавен фотокът, с възможност за преобразяване, остави за всеки спомен от празничния ден.

По традиция в празничния ден Детска млечна кухня към Община Велико Търново изненада децата с подарък, като на осемте раздавателни пункта те получиха топка и книжка. Над 400 деца, посещаващи детски ясли в общинатаq също получиха за празника подаръци. Средствата за всички изненади за 1 юни бяха осигурени от Община Велико Търново.


Ключови думи
парк Света гора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати