Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Членове на Арт група „Дупини“ минават от другата страна на обектива в изложба на Ивелина Берова

  28.05.2022 14:06
Членове на Арт група „Дупини“ минават от другата страна на обектива в изложба на Ивелина Берова

На 30 май от 11 ч. в музей "Янаки Манасиев" на Факултета по изобразително изкуство при ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" се открива интересна фотоизложба, а неин автор е Ивелина Берова. Модели във фотографиите са част от членовете на Арт група „Дупини“.

Проектът “Mother Earth” е насочен към младите хора. Представлява артистична рефлексия на важни социални теми като опазване на биоразнообразието, обезлесяване, замърсяване на природата, климатични промени, последиците от човешката дейност и др. Чрез създаването на концептуални и сюрреалистични творби с респект към природата, се търси възможност да се предоставят алтернативни начини за разбиране и съпреживяване на нуждата от грижа за природата. Основна цел е да се поставят въпроси и намерят отговори как да адресираме случващото се през изкуството, за да подтикнем към осъзнаване, загриженост и отговорност на хората към природата, от която всички зависим. Вярвам в силата и въздействието на социално ангажираното изкуство и затова проектът е насочен към млада публикаq , разказва авторката.

Предвижда се изложбата да гостува на няколко гимназии и университети в София, Велико Търново и Варна за по 10 дни през юни. Изложбените копия са завършени във формат 45/30 см, готови за окачване на стена. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“, по програма „Социално ангажирани изкуства“. Изложбата е съпътствана от конкурс за творчески идеи сред студенти и ученици.

Ивелина Берова е родена през 1975 г. във Варна, живее и работи в София. Притежава множество награди и отличия от международни конкурси.

Сред нейните изложби и участия са “Градски етюди” 2012, “Портрети в сряда” 2013, “Хроники от България. Корени” 2016, “Лицата зад микрофона” 2021 и др.


Ключови думи
Ивелина Берова арт група Дупини
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати