Петък, 26 Авг 2022
            
Горна Оряховица Общество

Павел Люцов, Преслава Георгиева и Дениз Ахмедов получиха наградите „Млада Горна Оряховица“

  24.05.2022 12:59
Павел Люцов, Преслава Георгиева и Дениз Ахмедов получиха наградите „Млада Горна Оряховица“

Павел Люцов от СУ „Георги Измирлиев” и Преслава Георгиева и Дениз Ахмедов от СУ „Вичо Грънчаров” са тазгодишните носители на Наградата „Млада Горна Оряховица“ заради техните постижения в областта н науката, изкуството и спорта. Отличието им бе връчено от кмета инж. Добромир Добрев, който пожела тази награда да е стимул за още по-големи постижения и за развитие на таланта, който те вече са доказали.

Наградата „Млада Горна Оряховица” се присъжда на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси в сферата на образованието и науката, културата и изкуството, спорта. Номинациите се правят от училищата, а изборът е дело на 7-членна комисия с председател зам. кметът Григор Минков.

Гости на церемонията бяха общинският съветник инж. Павлинка Николова, която е член на комисията по избора, директорът на СУ „Георги Измирлиев” Криси Аврамова и библиотекарят на училището Даниела Данкова, Стелияна Христова, която е музикален педагог на Преслава, учители от СУ „Вичо Грънчаров”, родители.

Наградените таланти не пропуснаха да благодарят на тези, които са им дали високата оценка, но най-вече на тези, които са ги създали и които са помогнали да развият способностите си – техните родители и учители.

Десетокласникът Павел Люцов е предложен за носител на наградата в сферата на образованието и науката. Възпитаникът на СУ „Георги Измирлиев“ учи в профил „Чужди езици“. Павел участва активно в живота на Гимназията, развива се в областта на науката и театралното изкуство, тренира бокс в „Локомотив“, многократно представя училището си и община Горна Оряховица в конкурси и състезания, прославя името на града и издига неговия културен авторитет в страната, а скоро и в чужбина.

Преслава Георгиева от IX клас в СУ „Вичо Грънчаров“ е номинирана за Награда „Млада Горна Оряховица“ в областта на културата и изкуството. С пеене се занимава от 7-годишна в СУ „Вичо Грънчаров“ при Нели Атанасова, по-късно продължава в НЧ „Напредък 1869“ при Стела Дойкова, а в момента работи с вокалния педагог Стелияна Христова в Младежкия дом. Въпреки многото си ангажименти, Преслава се занимава с благотворителност, членува в Българския младежки червен кръст в СУ „Вичо Грънчаров“, тренира плуване. Преслава Георгиева е носител на десетки награди.

Петокласникът Дениз Ахмедов е предложен за награда в областта на спорта. Дениз започва да тренира борба още на 6-годишна възраст при Пламен Дончев и Николай Ганев в „Локомотив“. През 2021 г. се състезава в категории 32 и 35 кг, като става два пъти шампион на България. През 2022 г. стартира с поредна шампионска титла в кат. 38 кг., а само преди дни добави сребърен медал в ДЛОШ. Въпреки усилените ежедневни тренировки, Дениз Ахмедов постига много добри резултати и в училище.


Ключови думи
Млада Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати