Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Лайънс клуб „Велико Търново – Царевец“ увековечи Емилиян Станев

  23.05.2022 15:04
Лайънс клуб „Велико Търново – Царевец“ увековечи Емилиян Станев

Пейка с лика на Емилиян Станев подариха членовете на Лайънс клуб „Велико Търново – Царевец“ на СУ „Емилиян Станев“. Тази година най-голямата гимназия в областта празнува 40 години от своето създаване и това е и поводът за дарението.

„Освен образа на Емилиян Станев, на нея е поставен и символът на старата българска столица – Царевец. Има и няколко цитата от бележития търновски писател, който е патрон на училището“, разказва Нели Драгиева, председател на Лайънс клуб „Велико Търново – Царевец“.

В бургаска фирма е изработена пейката. Направена е от материал, от който се правят плавателните съдове. Тежи 25 килограма. „Идеята на фирмата е всяка пейка, която излиза от там, да бъде единствена по рода си. Уникална за България ще остане и тази пейка и никъде на друго място няма да го има точно този дизайн“, уточнява Нели Драгиева. И допълва, че много деца на членове на клуба учат в СУ „Емилиян Станев“, затова и дарението е насочено към това училище.

„Решихме да увековечим Емилиян Станев и по този начин той и неговите цитати, които са изписани върху облегалката, да останат за поколенията. Надяваме се, че това дарение ще помогне на децата тук да научат повече за Лайънс организацията и да запомнят, че тя обединява хора, които се занимават с добротворство“, допълва и Елиз Ферат, секретар на организацията.


Ключови думи
Лайънс клуб „Велико Търново – Царевец“
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати