Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Седмият фестивал „Средновековен Търновград” ще е посветен на любовта и дипломацията по времето на Иван Александър

  23.05.2022 11:24
Седмият фестивал „Средновековен Търновград” ще е посветен на любовта и дипломацията по времето на Иван Александър

От 24 до 26 юни 2022 г. крепостта Царевец във Велико Търново ще е естествен, неповторим декор на седмото издание на Международния фестивал за исторически възстановки „Средновековен Търновград“.

Като истинска машина на времето фестивалът ще ви пренесе назад във времето, в славната и загадъчна епоха на Средновековието.

Очакват ви три дни наситени с историческите реконструкции на бита, кухнята, занаятите, изкуствата и войнските умения на България, Византия и Европа от XII-XIV век.

Темата ни тази година е „ЦАР ИВАН АЛЕКСАНДЪР - ЛЮБОВ И ДИПЛОМАЦИЯ“ и е посветена на периода на управлението на бележития български владетел (1331 - 1371 г.), наситен с дипломатически совалки, сърдечни вълнения, непощадили монарха, емблематична битка при Русокастро и живота на обикновените поданици на царството.

Във фестивала ще участват НД "Традиция" - клон Велико Търново, Шумен и Панагюрище, Сдружение за исторически възстановки "Чигот" – Варна, група „Верени“-София, Средновековно общество MODVS VIVENDI – София, СИВ „Филипопол, музикалните групи „Еринеи“, „Летящи номади“ и свободни реконструктори.

Специалните гости от чужбина ще са румънските групи “ Кафява мечка”-Букурещ и „Дракони“- Брашов, група “Бели орлови”- Белград, Сърбия, „Historia Bari“-Таранто, Италия и гръцката група “Protospartarii”.

Събитието се организира от СНЦ „Търновци“, НД "Традиция"- клон Велико Търново, Община Велико Търново и Регионалния исторически музей и е част от Културния календар за 2022 г. на Старата столица.
Достъпът до средновековния фестивал на Царевец е свободен, като се заплаща само входната такса за архитектурно-музейния резерват.


Ключови думи
Средновековен Търновград Иван Александър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати